Türkiye'de Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Tüzüğü veya Genel Veri Koruma Regülasyonları olarak bilinen GDPR, Avrupa Birliği ülkelerini kapsayan, kişisel veri gizliliğini ve güvenliğini düzenleyen bir yasadır. Daha detaylı bilgi için;

Genel Veri Koruma Tüzüğü (GDPR) Nedir?

GDPR'ın ne zaman ve ne amaçla yürürlülüğe girdiğ, kimleri ve hangi firmaları kapsadığı, açık rızanın nasıl alınması gerektiği, tekli kural seti ve tek yetkili mercii hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için;

Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) Hakkında Genel Bilgiler

Türkiye'de bir şirket sahibi olduğunuzu varsayarsak, kişisel verilerin güvenliğine ilişkin bilmeniz gereken temel iki kanun vardır: KVKK, GDPR. Peki bu iki kanun arasındaki farklar nelerdir?

KVKK & GDPR Arasındaki Farklar

GDPR kapsamında, Avrupa Birliğine mensup bir ülkenin vatandaşı ile doğrudan ilişkilendirilebilecek tüm bilgiler kişisel veri sınıfına girer. Hangi verilerin kişisel veri sayıldığını öğrenmek için;

GDPR Kapsamında Kişisel Veriler Nelerdir?

GDPR'ye göre veri bulanıklaştırması, kişisel verilerin ek bir bilgi kullanmadan ilgili kişiyle ilişkilendirilemeyecek şekilde düzenlemesi işlemidir. Neden gereklidir? Bulanıklaştırma işlemi nasıl yapılır?

GDPR'ye Göre Veri Bulanıklaştırması

Kişisel verileri işleyen kişi ve kuruluşlar, bu verileri güvenli bir şekilde yönetmekle yükümlüdür. Bu bağlamda, idari para cezasıyla karşılaşmamak için neler yapılmalıdır?

GDPR'ye Göre Dikkat Etmeniz Gereken Hususlar

Veri sorumlusu, GDPR'de belirtilen yükümlülükleri yerine getirmemesi durumunda, yazılı bir uyarı, veri koruma denetimleri ve 10.000.000 € gibi yaptırımlara maruz kalabilir. Peki, bu yükümlülükler ve yaptırımların detayları nedir?

GDPR İhlalleri ve Yaptırımları

GDPR ile birlikte, Avrupa Birliği'ni kapsayan veri toplama çalışmaları ve davranışsal verilere bağlı pazarlama operasyonlarını yürütmek oldukça zorlaşmıştır. Detaylar için;

GDPR'ın Dijital Pazarlama Operasyonlarına Etkisi